Murgröna

Tycker du också att Murgröna är vacker? Denna vackra gröna växt förvandlar vilken fasad som helst till en sagoscen. Och som marktäckare ser murgröna till att det inte finns någon kal fläck i din trädgård! Det är också en väldigt lätt växt. Sol eller skugga, regn eller sol, murgrönan bryr sig inte. Han gör alltid rätt! Även om du verkligen inte har gröna fingrar är murgröna ett fint tillskott till din trädgård. Vill du plantera murgröna men är osäker på hur du bäst ska närma dig den? Läs då snabbt vidare!

Plantera murgröna i trädgården själv

Det kommer snart att stå klart för dig att Hedera, eller murgröna, är en enkel växt. Lyckligtvis är det inte så svårt att plantera denna vackra vintergröna klättrare. I den här artikeln kommer vi att berätta exakt när du ska plantera murgröna, vilka typer av murgröna som finns och vad du behöver göra för att sätta denna växt i din trädgård, så att du kan se din murgröna växa på nolltid!

Var och när är den bästa tiden att plantera murgröna?

Murgröna är inte kräsen. Oavsett om du lägger den i solen eller i skuggan kommer den att växa ändå. När det gäller jord så gillar murgröna bra, bördig jord, så att blanda jorden i förväg med lite kompost eller färsk trädgårdsjord är en smart plan. På så sätt kan du vara säker på att murgrönan växer bra. Har du en jord som enbart består av sand eller lera? Då kan du även prova att plantera murgröna.

Det finns gott om historier om murgrönaväxter som klarar sig mycket bra även i annars ofruktbar jord. Att plantera murgröna är därför värt ett försök! Det kommer förmodligen inte längre att förvåna dig att murgröna också är väldigt lätt säsongsmässigt. Man kan faktiskt plantera murgröna året runt. Så du behöver inte nödvändigtvis vänta på att blomningssäsongen ska börja igen; murgrönan gillar allt och är inte noga med saker som väderförhållanden.

You Might Also Like

Leave a Reply